A lovit o tânără pe trecerea pentru pietoni după care a părăsit locul accidentului

accident-trecere-pietoniDuminică,  21 februarie, ora 17:33, pe Bulevardul Muncii din Cluj-Napoca, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, fiind depistat la domiciliu, la scurt timp de la producerea evenimentului.

Un tânăr de 22 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea autoturismul pe Bulevardul Muncii din Cluj-Napoca, înspre strada Oaşului, a surprins şi accidentat o tânără angajată în traversarea străzii.

Conform primelor informaţii, tânăra de 20 de ani, din judeţul Sălaj, s-ar fi angajat în traversarea străzii în zona unei treceri pentru pietoni, urmând a se stabili cu exactitate daca s-a angajat regulamentar în traversare.

După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei, fără încuviinţarea poliţiei, fiind depistat la domiciliul său la circa 30 de minute de la producerea evenimentului rutier.

Accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a pietonului.

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

ATENŢIE: Conform Codului penal, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Nu se reţine această infracţiune în situaţia în care accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale, precum şi în alte situaţii expres prevăzute de lege.

Articole similare

  • 62
    Un pieton a fost grav accidentat luni, 23 noiembrie, în timp ce traversa strada regulamentar. Bărbatul rănit a fost transportat de urgență la UPU Cluj pentru a primi îngrijiri medicale. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 17:30, un bărbat de 36 de ani, din municipiul Câmpia Turzii, în timp ce…
    Tags: în, de, din, pieton, pentru, trecerea, pietoni, ranit

Duminică,  21 februarie, ora 17:33, pe Bulevardul Muncii din Cluj-Napoca, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, fiind depistat la domiciliu, la scurt timp de la producerea evenimentului. Un tânăr de 22 de ani, din Cluj-Napoca, în timp …

Review Overview

User Rating: Be the first one !
0

About deCluj.ro

deCluj.ro
contact@deCluj.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Esti roBot? Introdu raspunsul la intrebare Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.