Acțiuni ale polițiștilor în zona unităților de învățământ pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea accidentelor rutiere

foto 2 (2)Poliţiştii rutieri acţionează zilnic în apropierea şcolilor, în zonele cu trafic aglomerat, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi elevii.

Totodată, pentru prevenirea faptelor antisociale comise în incinta ori în zonele adiacente şcolilor, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei.

Poliţiştii de la prevenire şi cei de la proximitate organizează, în continuare, întâlniri cu elevii şi cadrele didactice din şcolile judeţului Cluj.

Pentru a preveni implicarea copiilor în accidente de circulaţie, polițiștii recomandă părinţilor să-i înveţe pe cei mici: 

  • Să circule numai pe trotuare !
  • Să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje !
  • Acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora!
  • Să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii !

Articole similare

  • 47
    În 04 februarie, poliţiștii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Biroul Rutier, au actionat pentru prevenirea accidentelor rutiere şi pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regulile de circulaţie pe drumurile publice, atât în zona centrală cât şi în cartierele municipiului Cluj-Napoca. Pentru neregulile depistate în trafic, poliţiştii rutieri au fost…
    Tags: de, în, şi, pentru, rutiera, politie, actiuni

Poliţiştii rutieri acţionează zilnic în apropierea şcolilor, în zonele cu trafic aglomerat, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi elevii. Totodată, pentru prevenirea faptelor antisociale comise în incinta ori în zonele adiacente şcolilor, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. Poliţiştii de la …

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
0

About deCluj.ro

deCluj.ro
contact@deCluj.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Esti roBot? Introdu raspunsul la intrebare Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.