Alți 263 de pietoni au fost sancționați contravențional pentru că au încălcat normele rutiere

accident-trecere-pietoniPoliţia Clujeană continuă acţiunile pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie pe raza judeţului Cluj.

În perioada 10-11 februarie, poliţiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, au actionat pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor în care sunt implicaţi pietonii, care se angajează în traversarea străzii prin locuri nepermise.

Pentru neregulile depistate în trafic, poliţiştii rutieri au fost nevoiţi să aplice        13 sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto pentru neacordare de prioritate pietonilor.

Totodată, poliţiştii rutieri au fost nevoiţi să aplice 263 de sancţiuni contravenţionale pietonilor, care în calitatea lor de participanţi la trafic au încălcat normele rutiere.

Poliţia Clujeană atrage atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie.

****

ATENŢIE PIETONI!

Potrivit Regulamentului de aplicare a Codului Rutier, pietonilor le este interzis să prelungească timpul de traversare a drumului public, să se oprească ori să se întoarcă pe trecerile pentru pietoni care nu sunt prevazute cu semafoare.

Ei nu voie nici să se angajeze în traversarea drumului public atunci cand se apropie un autovehicul cu regim de circulaţie prioritară care are în funcţiune semnalele speciale de avertizare luminoase şi sonore.

Pietonii nu trebuie să traverseze partea carosabilă prin faţa sau prin spatele vehiculului oprit în staţiile mijloacelor de transport public de persoane, cu excepţia cazurilor în care exista treceri pentru pietoni, semnalizate corespunzator.

De asemenea, pietonii nu trebuie să circule pe pistele pentru biciclete, amenajate şi semnalizate corespunzator sau să traverseze calea ferată atunci când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori când semnalul luminos sau acustic interzice trecerea.

În plus, pe timp de noapte, pietonul are obligaţia de a avea accesorii fluorescent-reflectorizante pe îmbrăcăminte sau de a purta o sursă de lumină, vizibilă din ambele sensuri de mers, atunci când circulă pe partea carosabilă a drumului, care nu este prevăzut cu trotuar sau acostamente.

Articole similare

Poliţia Clujeană continuă acţiunile pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie pe raza judeţului Cluj. În perioada 10-11 februarie, poliţiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, au actionat pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor în care sunt implicaţi pietonii, care se angajează în traversarea străzii prin locuri …

Review Overview

User Rating: 4.75 ( 1 votes)
0

About deCluj.ro

deCluj.ro
contact@deCluj.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Esti roBot? Introdu raspunsul la intrebare Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.