Ateliere, cursuri ș™i cluburi de limbi străine pentru comunitatea clujeană

biblioteca-judeteana-octavian-gogaBiblioteca Judeţeană „Octavian Goga” invită publicul interesat să se înscrie şi să participe la atelierele, cursurile şi cluburile de limbi străine organizate gratuit pentru comunitatea clujeană.

Astfel, programul de învăţare a limbii engleze, „Curs de limba engleză pentru seniori”, se desfăşoară în grupuri restrânse, la Secţia de Artă a bibliotecii, de la sediul central situat pe Calea Dorobanţilor nr. 104, etajul V, în fiecare zi de joi, de la ora 10.30. Scopul programului îl reprezintă învăţarea limbii engleze de către participanţi, la nivel conversaţional. În cadrul întâlnirilor se discută elemente de gramatică, se lecturează texte, se fac traduceri şi conversaţie.

Totodată, la American Corner, sediul central al bibliotecii, etajul V, se organizează mai multe cluburi şi ateliere pentru învăţarea sau aprofundarea limbii engleze, precum:

-“Storytelling Hour” – atelier în cadrul căruia copiilor preşcolari le sunt citite cărţi din colecţia American Corner, fiind ajutaţi apoi să traducă textul citit şi să desfăşoare activităţi creative legate de subiectul abordat în carte. Atelierul se desfăşoară în fiecare zi de miercuri de la ora 17.00.

– “Shorts Club” – club de vizionare şi dezbatere (în limba engleză) de scurtmetraje pentru tineri.

-“Reading Club” – club de lectură în limba engleză pentru începători, destinat copiilor şi tinerilor. Participanţii sunt ajutaţi să citească şi să traducă texte simple din cărţi aflate în colecţia American Corner.

– “English Conversation Club” – club săptămânal de conversaţie în limba engleză pentru adulţi începători. Participanţii sunt ajutaţi să înveţe limba engleză la nivel conversaţional prin familiarizarea cu elementele de bază: alfabet, numere, mod de adresare, vocabular şi pronunţarea corectă a cuvintelor.

-“Board Games Club” – club de jocuri de societate pentru copii şi tineri, coordonat voluntar de un cetăţean american. Participanţii au posibilitatea de a-şi îmbunătăţi cunoştinţele de limba engleză la nivel conversaţional.

De asemenea, la Filiala „Traian Brad” a Bibliotecii situată pe strada Izlazului nr. 18, au loc activităţi de învăţare a limbilor străine – spaniolă şi engleză. Activităţile de învăţare se desfăşoară în fiecare zi de marţi, între orele 14.30 – 15.30 – limba spaniolă, iar joi, între orele 15.00 – 16.00 – limba engleză.

Pentru cei mai mici cititori, sesiunile sunt organizate sub forma unui Club de lectură şi conversaţie în limba engleză, desfăşurat pe tot parcursul anului.

Articole similare

  • 54
    Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj vă invită sâmbătă, 27 septembrie 2014, între orele 18.00 şi 24.00, la o nouă ediţie a NOCTURNEI BIBLIOTECILOR. Programul “Nocturnei Bibliotecilor” cuprinde următoarele activităţi: -Secţia pentru copii propune celor mici de la ora 18.00 spectacolul „Hocus Pocus”, susţinut de actori ai Teatrului de Păpuşi „Puck”…
    Tags: de, la, şi, pentru, cluj, biblioteca, octavian, goga, judeteana

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” invită publicul interesat să se înscrie şi să participe la atelierele, cursurile şi cluburile de limbi străine organizate gratuit pentru comunitatea clujeană. Astfel, programul de învăţare a limbii engleze, „Curs de limba engleză pentru seniori”, se desfăşoară în grupuri restrânse, la Secţia de Artă a bibliotecii, de la sediul central situat …

Review Overview

User Rating: Be the first one !
0

About Sorina T

Redactor coordonator www.deCluj.ro