Bărbat reținut după ce a șantajat administratorului unei societăți comerciale din Cluj-Napoca

bani-portofelPolițiștii au documentat activitatea infracțională a unui bărbat de 43 de ani, din județul Tulcea, bănuit de comiterea unor fapte de șantaj și influențare a declarațiilor.Acesta a fost reținut și arestat preventiv pentru 30 de zile.

În urma activităților desfășurate de către polițiștii de investigații criminale din Cluj și Vâlcea, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, a fost documentată activitatea infracțională a unui bărbat bănuit de comiterea unor fapte de șantaj și de influențare a declarațiilor.

La data de 23 aprilie, în urma investigațiilor efectuate, bărbatul a fost depistat pe raza județului Vâlcea, fiind escortat la Cluj-Napoca, unde, în baza probatoriului administrat, a fost reținut pentru 24 de ore și arestat preventiv pentru 30 de zile.

Din cercetările efectuate rezultă că, în perioada martie – aprilie 2016, bărbatul ar fi încercat să obțină, în mod injust, bani, prin amenințarea administratorului unei societăți comerciale din Cluj-Napoca. În fapt, bărbatul l-ar fi contactat telefonic și l-ar fi amenințat pe administrator cu diverse infracțiuni și fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa, a familiei și a bunurilor acestuia, solicitând diverse sume de bani pentru a nu acționa. În acest sens, bărbatul s-ar fi prezentat și la sediul firmei pentru a lua legătura cu administratorul, nereușind însă acest lucru.

De asemenea, cel în cauză ar fi efectuat presiuni asupra persoanei vătămate și în scopul retragerii plângerii depuse la poliție.

Cercetările continuă în cauză pentru documentarea întregii activități infracționale, existând indicii rezonabile că bărbatul ar fi acționat și pe raza altor județe.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale – Serviciul Operațiuni Speciale Cluj, precum și de sprijinul luptătorilor de intervenție din Cluj.

Articole similare

Polițiștii au documentat activitatea infracțională a unui bărbat de 43 de ani, din județul Tulcea, bănuit de comiterea unor fapte de șantaj și influențare a declarațiilor.Acesta a fost reținut și arestat preventiv pentru 30 de zile. În urma activităților desfășurate de către polițiștii de investigații criminale din Cluj și Vâlcea, sub coordonarea Direcției de Investigații …

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
0

About deCluj.ro

deCluj.ro
contact@deCluj.ro