Carol – proiecția caritabilă la Casa de Cultură a Stundenților

carolSâmbătă, 28 mai, 21.00, la Casa de Cultură a Stundenților, are loc proiecția cu scop caritabil a Carol (r. Todd Hayness), film cu șase nominalizări la Oscar, cu actrițele Cate Blanchett și Rooney Mara în distribuție.

Sâmbătă, 28 mai, 21.00, la Casa de Cultură a Stundenților, are loc proiecția cu scop caritabil a Carol (r. Todd Hayness), film cu șase nominalizări la Oscar, cu actrițele Cate Blanchett și Rooney Mara în distribuție.  Fondurile strânse din vânzarea biletelor la proiecție vor fi donate Fundației Hospice Casa Speranței. Fondurile strânse sunt folosite pentru îngrijirea paliativă a copiilor care suferă de boli incurabile și limitatoare de viață.

Carol relatează povestea a două femei din medii sociale diferite care devin protagonistele unei poveşti de dragoste în New York-ul anilor ’50. Therese (Rooney Mara) este vânzătoare într-un magazin universal din Manhattan când o întâlneşte pe Carol (Cate Blanchett), o femeie atrăgătoare prizonieră într-un mariaj lipsit de dragoste. În curând legătura lor va deveni mai profundă, dar este societatea pregătită pentru ea? Jocul actoricesc cu greutate, stilul vizual al filmului și coloana sonoră de excepție. Filmul a fost nominalizat la 6 premii Oscar la categoriile cea mai bună interpretare feminină în rol principal (Cate Blanchett), interpretare în rol secundar (Rooney Mara), cel mai bun scenariu, design de costume și coloană sonoră. La Golden Globes a fost nominalizat la cinci categorii, printre care cel mai bun film, cea mai bună interpretare feminină în rol principal și rol secundar.

HOSPICE Casa Speranței oferă îngrijire medicală pentru copiii și adulții diagnosticați cu boli incurabile, sprijin social și consiliere psiho-emoțională pentru aceștia și familiile lor. Serviciile sunt oferite gratuit în centrele de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere.

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară, care oferă gratuit servicii specializate de acest tip. Organizația își desfășoară activitatea în Brașov și București, îngrijind copii și adulți diagnosticați cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere.

sursa: TIFF

Articole similare

Sâmbătă, 28 mai, 21.00, la Casa de Cultură a Stundenților, are loc proiecția cu scop caritabil a Carol (r. Todd Hayness), film cu șase nominalizări la Oscar, cu actrițele Cate Blanchett și Rooney Mara în distribuție. Sâmbătă, 28 mai, 21.00, la Casa de Cultură a Stundenților, are loc proiecția cu scop caritabil a Carol (r. …

Review Overview

User Rating: 4.8 ( 1 votes)
0

About Sorina T

Redactor coordonator www.deCluj.ro