CFR Cluj în atenția procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj

CFR ClujPoliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Cluj efectuează 20 de percheziţii domiciliare, la membrii unei grupări infracționale, bănuiți de evaziune fiscală, spălare de bani și delapidarea a peste 9.600.000 de euro, din fondurile unui club sportiv. 10 persoane urmează să fie conduse la audieri.

La data de 19 mai a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj, efectuează 20 de percheziţii domiciliare, în municipiile Bucureşti şi Cluj – Napoca, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat.

Activitățile vizează persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălarea banilor și delapidare cu consecinţe deosebit de grave.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2008 – 2013, membrii grupării, cu funcţii de conducere în cadrul unui club sportiv, ar fi delapidat aproximativ 9.650.000 de euro din patrimonial societății. Suma ar fi fost obţinută din bonusurile de calificare la o competiţie sportivă şi din drepturile de televizare.

Pentru ascunderea activităţii infracţionale, s-ar fi folosit firme off- shore din Cipru şi Seichelles, precum şi contracte fictive de prestări servicii emise de aceste firme pentru clubul sportiv.

De asemenea, cei în cauză ar fi evidenţiat în actele contabile ale clubului sportiv cheltuieli care nu ar fi avut la bază operaţiuni reale ori ar fi evidenţiat tranzacții fictive, pentru a se sustrage de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat.

10 persoane urmează să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj, pentru audieri.

La acțiuni participă și polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Sălaj, Maramureş şi Bistriţa –Năsăud, precum și jandarmi.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

Articole similare

  • 50
    CFR Cluj înfruntă în această seară echipa din orașul de pe Someș, Universitatea Cluj în meciul  care contează pentru manșa tur a semifinalelor Cupei României.  Minutul 86: Păun, abia intrat pe teren, obține un corner după o cursă superbă printre fundașii Universității Minutul 83: Prima schimbare de la CFR - Intră…
    Tags: de, cluj, cfr, la, din

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Cluj efectuează 20 de percheziţii domiciliare, la membrii unei grupări infracționale, bănuiți de evaziune fiscală, spălare de bani și delapidarea a peste 9.600.000 de euro, din fondurile unui club sportiv. 10 persoane urmează să fie conduse la audieri. La data de 19 mai a.c., polițiștii …

Review Overview

User Rating: 4.8 ( 1 votes)
0

About deCluj.ro

deCluj.ro
contact@deCluj.ro