Circa 94 de metri cubi de material lemnos, confiscate de polițiști în urma unor controale

lemne-confiscateCirca 94 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 17.000 de lei, au fost confiscaţi, în urma controalelor efectuate la societăţi de profil.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Cluj, au efectuat controale la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale din Huedin şi Valea Drăganului, unităţi care au ca principal obiect de activitate exploatarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

În urma controalelor, pentru neregulile constatate a fost dispusă confiscarea a circa 95 de metri cubi de material lemnos, în valoare de circa 17.000 de lei. Totodată, societăţile în cauză au fost sancţionate cu amendă în valoare de 10.000 de lei, fiecare.

Astfel, s-a constatat faptul că, o societate a primit în depozit circa 80 de metri cubi de lemn rotund răşinoase, fără  documente legale de provenienţă şi transport, nefiind justificată existenţa materialului lemnos în gestiune.

Materialul lemnos, în valoare de circa 10.500 de lei, a fost confiscat şi predat în custodia organelor silvice.

Societatea în cauză a fost sancţionată cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

De asemenea, în urma controlului efectuat la o altă societate, s-a constatat că aproximativ 14 metri cubi de cherestea au fost primiţi în depozit, fără documente legale de provenienţă şi transport.

Întrucât materialul lemnos, în valoare de peste 6.500 de lei, nu a fost găsit în gestiune, s-a dispus confiscarea valorică a acestuia. Totodată, societăţii i-a fost aplicată o sancţiune în valoare de 10.000 de lei, conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Articole similare

Circa 94 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 17.000 de lei, au fost confiscaţi, în urma controalelor efectuate la societăţi de profil. Poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Cluj, au efectuat controale la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale din Huedin şi …

Review Overview

User Rating: Be the first one !
0

About deCluj.ro

deCluj.ro
contact@deCluj.ro