CJ Cluj a solicitat organizatorilor UNTOLD să remedieze în regim de maximă urgenţă problemele legate de starea gazonului de pe Cluj Arena

Cluj-Arena1Având în vedere prevederile contractuale ale convenţiei încheiate în acest sens între Cluj Arena şi organizatorii festivalului Untold, Consiliul Judeţean Cluj, în calitate de proprietar al Stadionului Cluj Arena, a solicitat societăţii organizatoare să remedieze în regim de maximă urgenţă problemele legate de starea gazonului precum şi toate celelalte eventuale pagube aduse infrastructurii arenei sportive cu ocazia desfăşurării acestui festival.  

Conform clauzelor convenţiei, acolo unde a fost afectat profund şi nu mai poate fi recuperat, gazonul va fi înlocuit în totalitate.

În acest scop, în cursul zilei de vineri, o comisie constituită din dispoziţia Preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj va inventaria toate eventualele daune aduse gazonului, pistei, tribunelor, etc., după care va încheia un proces verbal de constatare a pagubelor, urmând ca organizatorii festivalului UNTOLD să le suporte în totalitate.  

„Vă informăm că anul trecut situaţia acestuia după eveniment a fost una similară, dar cu toate acestea s-a refăcut în proporţie de sută la sută, în mai bine de două săptămâni. Şi în acest an se vor face lucrări complexe, va fi tratat corespunzător, iar unde situaţia o va cere, va fi înlocuit. Portaflorul care a acoperit suprafața gazonului a fost ridicat luni dimineața, începând cu ora 7.00, la mai puțin de două ore după finalizarea evenimentului. Imediat după, o echipă formată din 20 de specialiști au aspirat gazonul cu aspiratoare speciale pentru a înlătura toate deșeurile, iar mai apoi s-a aplicat un tratament care distruge bacteriile de pe suprafața gazonului, rămase după eveniment. Următorul pas este acela de supraînsămânțare. La final se va aplica un îngrășământ special pentru gazon și în următoarele două săptămâni va fi irigat continuu pentru a ajunge la forma inițială.Am primit asigurări din partea tuturor părților implicate în refacerea gazonului, că acesta va arăta foarte bine până la următorul meci. Le transmitem suporterilor echipei naţionale de fotbal a României să fie liniștiți, deoarece gazonul va fi refăcut complet până la meciul cu Muntenegru.„ a transmis într-un comunicat PR Managerul UNTOLD.

foto: ClujArena.ro

Articole similare

Având în vedere prevederile contractuale ale convenţiei încheiate în acest sens între Cluj Arena şi organizatorii festivalului Untold, Consiliul Judeţean Cluj, în calitate de proprietar al Stadionului Cluj Arena, a solicitat societăţii organizatoare să remedieze în regim de maximă urgenţă problemele legate de starea gazonului precum şi toate celelalte eventuale pagube aduse infrastructurii arenei sportive …

Review Overview

User Rating: 4.86 ( 10 votes)
0

About deCluj.ro

deCluj.ro
contact@deCluj.ro