Comercianții din OSER, luați „la bani mărunți„ de polițiștii clujeni

oser-clujSâmbătă, 05 martie, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca împreună cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca şi poliţişti locali au desfăşurat o acţiune în sistem integrat în zona Pieţei „OSER” din municipiul Cluj-Napoca.

Acţiunea a vizat în principal prevenirea şi combaterea comerţului ilicit, a evaziunii fiscale, prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale.

De asemenea au fost instituite filtre rutiere la intrarea în municipiul Cluj-Napoca, pentru verificarea autovehiculelor care transportă marfă.

Cu ocazia controalelor desfăşurate poliţiştii au verificat 8 agenţi economici şi 16 comercianţi persoane fizice.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 20 sancţiuni contravenţionale dintre care 4 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 8 prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice,  6 prevăzute de Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi 2 la alte acte normative. Valoarea amenzilor a fost de peste 9.500 lei.

Poliţiştii au dispus ridicarea în vederea confiscării a bunurilor comercializate fără îndeplinirea condiţiilor legale (minicalculatoare, echipament de protecţie, etc.), valoarea totală a acestora fiind evaluată la peste 2.000 lei.

Articole similare

  • 76
    Poliţiştii clujeni au acţionat în piaţa de vechituri de pe raza municipiului Cluj-Napoca pentru combaterea comerţului cu bunuri provenite din infracţiuni, precum şi pentru prevenirea altor fapte antisociale. Sâmbătă, 14 martie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, au acţionat în piaţa de vechituri din municipiu pentru prevenirea şi combaterea comerţului…
    Tags: de, şi, în, pentru, au, din, cluj, vechituri, piata, politie

Sâmbătă, 05 martie, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca împreună cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca şi poliţişti locali au desfăşurat o acţiune în sistem integrat în zona Pieţei „OSER” din municipiul Cluj-Napoca. Acţiunea a vizat în principal prevenirea şi combaterea comerţului ilicit, a evaziunii fiscale, prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale. De asemenea au …

Review Overview

User Rating: 4.7 ( 1 votes)
0

About deCluj.ro

deCluj.ro
contact@deCluj.ro