Conducerea Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj comentează incidentul de aviație care a avut loc în data de 7 ianuarie 2016

aeroport-clujAvând în vedere afirmațiile apărute în mass-media în urma incidentului de aviație care a avut loc în dimineața zilei de 07 ianuarie 2016, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj dorește să aducă următoarele precizări:

În dimineața zilei de 07 ianuarie 2016, la ora 08:02, serviciile de trafic aerian au anunțat aeroportul că aeronava companiei Blue Air (Boeing 737-400), care efectua cursa charter OB9301 pe ruta București-Barcelona, cu escală la Cluj-Napoca, în timpul manevrelor de aterizare a ieșit în afara pistei. Aeronava a ieșit cu trenul de aterizare cu aproximativ 5 m în afara extremității suprafeței betonate a pistei, pe partea dreaptă a acesteia, la capătul dinspre oraș.

La bordul aeronavei companiei aeriene Blue Air se aflau 110 pasageri și 6 membri ai echipajului. Niciuna dintre persoanele aflate la bord nu au fost vătămate. De asemenea, nu au fost înregistrate pagube materiale.

Aceștia mai anunță pe pagina aeroportului că „la ora 05:40 pista de decolare-aterizare a fost tratată cu o substanță specială contra înghețului.„

După inspecția exterioară a aeronavei, nu au fost constatate scurgeri de carburant sau avarii ale acesteia,  astfel pasagerii fiind debarcați, în mod normal, prin utilizarea scărilor, începând cu ora 08:20.  În același timp, au fost debarcate și bagajele pasagerilor. Pasagerii au fost transportați cu autobuzele în terminalul de pasageri sosiri al aeroportului.

Printr-o informare specifică de aviație, la ora 08:30 s-a anunțat că pista aeroportului este închisă traficului aerian, conform procedurilor standard de aviație civilă în astfel de situații de urgență.

După închiderea pistei aeroportului, au fost implicate mijloacele tehnice necesare pentru readucerea aeronavei pe suprafața betonată a pistei de decolare-aterizare și tractarea ei la platformă.

Pista aeroportului a fost redeschisă traficului aerian începând cu ora 13:45.

Articole similare

Având în vedere afirmațiile apărute în mass-media în urma incidentului de aviație care a avut loc în dimineața zilei de 07 ianuarie 2016, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj dorește să aducă următoarele precizări: În dimineața zilei de 07 ianuarie 2016, la ora 08:02, serviciile de trafic aerian au anunțat aeroportul că aeronava companiei Blue Air …

Review Overview

User Rating: 4.75 ( 1 votes)
0

About deCluj.ro

deCluj.ro
contact@deCluj.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Esti roBot? Introdu raspunsul la intrebare Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.