Cum se va transforma Turnul Pompierilor din Cluj – solutia castigatoare a concursului de solutii “Turnul celor trei Varste”

Cum se va transforma Turnul Pompierilor din Cluj – solutia castigatoare a concursului de solutii “Turnul celor trei Varste” a fost anuntata.

25 de echipe de arhitecti, ingineri, proiectanti s-au inscris in competitia dedicata unui monument emblematic al municipiului nostru, Turnul Pompierilor. Concursul a fost organizat de Primaria Municipiului Cluj-Napoca alaturi de Ordinul Arhitectilor din Romania si ilustreaza politica publica pe care am decis sa o promovam pentru ceea ce inseamna revitalizarea spatiilor publice, o modalitate extrem de transparenta, deschisa si eficienta. Primaria asigura suportul financiar pentru organizarea unor astfel de concursuri de solutii si implementarea proiectului castigator.

”Clujul are resursa umana, intelectuala, profesionista, pentru a da tot ceea ce e mai bun, are capacitatea organizatorica de a coagula aceasta expertiza de specialitate si pentru a genera astfel cele mai bune solutii cu putinta pentru spatiile publice pe care le avem. De aceea, proiectul pentru Turnul Pompierilor este doar inceputul unei serii de concursuri de solutii dedicate revitalizarii spatiilor publice din orasul nostru. Pana acum am demarat alte doua concursuri, care sunt aprobate de Consiliul Local al Municipiului: pentru reabilitarea malurilor Somesului si pentru Cetatuie. Sper ca, prin aceste proiecte si aceasta modalitate de abordare a modernizarii spatiilor publice, Clujul sa dea un model de bune practici pentru toate orasele din tara. Nu in ultimul rand, ii felicit pe toti concurentii care au participat la competitia pentru Turnul Pompierilor si le multumesc tuturor partenerilor pentru efortul si implicarea lor”, a declarat Emil Boc.

Castigatorii au fost anuntati sambata, 4 februarie 2017, iar expozitia cu proiectele inscrise in concursul de solutii poate fi vizitata pana la data de 16 februarie, in spatiul de pe str. Iuliu Maniu nr. 4.

Premiul I, reprezentat de valoarea estimata a contractului de proiectare, este de 365.823 de lei. Premiul pentru proiectul plasat pe locul II a fost de 22.000 de lei, iar locul III – 13.000 de lei.

Premiul 1 – PROIECT NR 70 – MZ2942 – VLAD SEBASTIAN RUSU BIROU INDIVIDUAL ARHITECTURA

Autor principal: Vlad Sebastian Rusu

Coautori: Anamaria Cornelia Olanescu, Anda Gheorghe, Octav Silviu Olanescu

Colaboratori arhitectura: –

Colaboratori specialitati: Ing. Ovidiu Rusu, Prof. dr. ing. Ludovic Kopenetz

Premiul 2 – PROIECT NR 50 – AC6486 – SC ASDESIGN 95 SRL

Autor principal: Arh. Rottman Astrid Luiza

Coautori: Arh. Cosmin Anghelache; Arh. Cassandra Pop

Colaboratori arhitectura: –

Colaboratori specialitati: –

Premiul 3 – PROIECT NR 73 – TA7305 – SC JB ARHITECTURA SRL

Autor principal: arh. Johannes Andreas Bertleff

Coautori: arh. Flavius Adrian Ianchis, arh. Ana Maria Potoschi, arh. Raluca Grecea, arh. Ioana Mitrica, arh. Sebastian Cucu, arh. Horatiu Vasilescu, arh. Raluca Maria Olaru

Colaboratori arhitectura: arh. Miklós Köllő – expert atestat MC, arh. Teodor Constantin Popovici

Colaboratori specialitati: ing. Csaba Bodor – expert atestat MC

Mentiune – PROIECT NR 58 – CN2017 – SC. PUNCTART S.R.L.

Autor principal: Radu Malasincu, Anca Malasincu, Stefan Pavaluta, Barbu Mihai-Flavius

Coautori: –

Colaboratori arhitectura: Alex Apostol, Ana-Maria Simionescu, Ada Tache

Colaboratori specialitati: Ing. Mircea Neacsu – structuri

Cum se va transforma Turnul Pompierilor din Cluj – solutia castigatoare a concursului de solutii “Turnul celor trei Varste” a fost anuntata. 25 de echipe de arhitecti, ingineri, proiectanti s-au inscris in competitia dedicata unui monument emblematic al municipiului nostru, Turnul Pompierilor. Concursul a fost organizat de Primaria Municipiului Cluj-Napoca alaturi de Ordinul Arhitectilor din …

Review Overview

User Rating: 4.7 ( 1 votes)
0

About deCluj.ro

deCluj.ro
contact@deCluj.ro