Curăță pădurea Făget și susține o cauză umanitară

Green City Cluj„Curăță pădurea Făget și susține o cauză umanitară„ Acesta este mesajul prin care 3 studenți ai Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării caută voluntari pentru colectarea selectivă a deșeurilor, în zona Făget.

Cum a început de fapt totul?

* 3 studenți ai Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, o materie super drăguță numită “Comunicare publică” și profesorul lor coordonator Răzvan Cherecheș.

* 3 ingrediente ce împreună întrunesc rețeta perfectă pentru o campanie publică. A lor se numește Green City Cluj(GCC) și  dorește a influența și a ajunge la un număr cât mai mare de persoane.

Despre ce este vorba?

În urma cercetărilor, GCC a observat că sortarea selectivă a deșeurilor în municipiul Cluj-Napoca este o reală problemă, întrucât măsurile luat în această privință sunt minime. Termenii nu sunt străini pentru nimeni, a sorta selectiv înseamnă a arunca efectiv deșeurile într-un mod organiat: hârtia la pubelele special destinate hârtiei, sticla la pubelele destinate sticlei și plasticul la pubelele destinate plasticului.

GCC dorește să răspândească vestea, să educe, să informeze și în final -speră- să schimbe comportamente. Prin numeroasele postări pe pagina de facebook, dar și evenimente publice ce nu au rolul doar de a informa ci și impulsionarea unor acțiuni în acest sens.

Sâmbătă, 14 mai, GCC organizează în cadrul festivalului “În natură” o colectare selectivă a deșeurilor, în zona Făget. Evenimentul aduce cu sine, pe lângă colectarea efectivă, o mulțime de premii și surprize pentru participanți, iar echipa câștigătoare va câștiga premii în bani, ce ulterior vor fi donați unei cauze umanitare.

„Pentru a respecta tematica evenimentului și anume, cea din zona Nefirească, am hotărât să încercăm să facem această colectare selectivă de deșeuri sub forma unui CONCURS!
-Vom împărți participanții în 5 echipe, fiecare echipă va primi saci de culori diferite, pentru a colecta deșeurile selectiv.
-Fiecare echipă va avea atribuită câte o cauză umanitară, pentru care va urma să lupte.
-Vom întocmi un clasament în funcție de numărul de saci colectați.
-LOCUL 1(echipa care reușește să strângă cât mai mulți saci)
VA CÂȘTIGA O SUMĂ DE BANI, CARE VA FI DONATĂ ULTERIOR CAUZEI UMANITARE ATRIBUITĂ ECHIPEI.
Acest premiu va fi oferit de firma de IT, EBS România.

NICI UN PARTICIPANT NU VA PLECA CU MÂNA GOALĂ DE LA EVENIMENTUL NOSTRU!„

au declarat organizatorii pe pagina evenimentului

Ei doresc ca acest premiu să fie o motivație în plus pentru participanți și anume faptul că în timp ce dau o mână de ajutor, pentru protejarea naturii, au posibilitatea să ajute și persoane defavorizate.

După finalizarea procesului de colectare, aceștia au pregătit un picnic pentru participanți.

În concluzie, dacă ești o persoană căreia îi place să facă lucruri bune pentru comunitate, dar totodată adoră să se distreze , atunci aici e locul tău!

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi pe PAGINA DE FACEBOOK„

„Curăță pădurea Făget și susține o cauză umanitară„ Acesta este mesajul prin care 3 studenți ai Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării caută voluntari pentru colectarea selectivă a deșeurilor, în zona Făget. Cum a început de fapt totul? * 3 studenți ai Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, o materie super drăguță numită “Comunicare …

Review Overview

User Rating: 4.75 ( 1 votes)
0

About Sorina T

Redactor coordonator www.deCluj.ro