Din 9 februarie 2017 se ridica masinile parcate neregulamentar

Politia Locala a demarat o campanie de informare a conducatorilor auto pentru punerea in aplicare a hotararii de guvern privind ridicarea autovehiculelor stationate neregulamentar.

Incepand din aceasta saptamana si pana joi, 9 februarie 2017, politistii locali vor distribui aproximativ 5000 de pliante, care vor contine toate informatiile cu privire la prevederile legale, cuantumul sanctiunii, datele referitoare la locul de depozitare a vehiculelor ridicate, precum si numerele de telefon care pot fi apelate in astfel de cazuri.

Precizam faptul ca masura ridicarii autovehiculelor se aplica in cazuri precum: oprirea/stationarea autovehiculelor in statiile CTP, pe benzile de urgenta si cele de siguranta, in intersectii si sensuri giratorii, pe treceri de pietoni, in zone rezidentiale/pietonale, pe trotuare si piste de biciclete, in parcarile cu plata, in cazuri de blocare a punctelor gosposdaresti sau a diverselor accese auto, precum si in alte situatii, conform legislatiei in vigoare.

Cuantumul sanctiunii pentru ridicare-transport-depozitare a fost stabilit conform HCL nr. 21/2017 si este de 547 de lei. in cazul in care utilizatorul sau proprietarul se prezinta la autovehicul si nu se mai efectueaza transportul si depozitarea, sanctiunea e de 294 de lei.

Masura privind ridicarea autovehiculelor stationate neregulamentar s-a dispus in conformitate cu prevederile HG nr. 965/2016, privind circulatia pe drumurile publice, pentru modificarea OUG nr. 195/2002, republicata, aprobat prin HG nr. 1391/2006 si HCL nr. 21/2017.

  • HCL 72 – Hotarare privind  aprobarea tarifelor pentru ridicarea, transportul si depozitarea vehiculelor stationate neregulamentar si a vehiculelor fara stapan sau abandonate pe terenuri apartinand domeniului public/privat al statului sau al unitatii administrativ-teritoriale Municipiul Cluj-Napoca

Articole similare

  • 35
    Un conducător auto este cercetat penal de către poliţişti, după ce a blocat circulaţia tramvaielor, prin parcarea autovehiculului în imediata apropiere a şinelor. Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca - Secţia 1 Poliţie au făcut demersuri pentru identificarea unui conducător auto care, la data de 23 octombrie a.c.,  a blocat…
    Tags: de, se, pe, pentru, sau, parcare

Politia Locala a demarat o campanie de informare a conducatorilor auto pentru punerea in aplicare a hotararii de guvern privind ridicarea autovehiculelor stationate neregulamentar. Incepand din aceasta saptamana si pana joi, 9 februarie 2017, politistii locali vor distribui aproximativ 5000 de pliante, care vor contine toate informatiile cu privire la prevederile legale, cuantumul sanctiunii, datele …

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
0

About deCluj.ro

deCluj.ro
contact@deCluj.ro