FOTO: Ropote de aplauze la premierea spectacolului Peer Gynt – ROCKSTAR

Foto: Calin Ilea | www.calinilea.com

Foto: Calin Ilea | www.calinilea.com

Opera Națională Română Cluj-Napoca a fost vineri seară, gazda spectacolului muzical Peer Gynt ROCKSTAR. Premiera specatcolului s-a bucurat de o sală plină, iar adaptarea nonconformistă a regizorului Sorin Misirianțu, pentru piesa lui Henrik Ibsen, a adus ropote de aplauze pe tot parcursul evenimentului.

Peer Gynt ROCKSTAR, eveniment din cadrul proiectului ,,Platforma Culturală TiMAF” a prezentat printr-o viziune regizorală originală, fuziunea dintre muzica pop-rock, teatrul tradițional, literatură și dans.

Specacolul a început cu Sorin Misirianțu, în postura de regizor, care organizează un casting pentru drama Peer Gynt, la care, pe rând, dau audiții: trioul vocal feminin, 3 o’clock, Maria Alexievici, Vlad Morar, Adrian Balint și Dudu Isabel. Abia pe urmă, după ce regizorul și-a ales echipa și a distribuit rolurile, spectatorii au fost  introduși în povestea lui Peer Gynt.

Drama lui Henrik Ibsen, Peer Gynt a fost reinterpretată într-un spectacol musical modern și interactiv, cu tentă umoristică. Spectatorii au putut asculta fragmente din Peer Gynt de Edvard Grieg combinate cu muzica pop-rock compusă special pentru acest spectacol.

Evenimentul Peer Gynt ROCKSTAR a fost pus în scenă de regizorul Sorin Misirianțu, care împreună cu Adrian Balint și Dudu Isabel au compus muzica pentru spectacol, aranjamentul orchestral al spectacolului fiind  realizat  de Daniel Patrick Cohen, iar coordonarea muzicală de dirijoarea Dalma Kovács.

Partitura muzicală a fost interpretată de formația Les Nuages, o formație unică, datorită combinației cvartetului de coarde cu percuție și voce, și  de către Renata Burcă și Dalma Kovacs, la pian.

Articole similare

Opera Națională Română Cluj-Napoca a fost vineri seară, gazda spectacolului muzical Peer Gynt ROCKSTAR. Premiera specatcolului s-a bucurat de o sală plină, iar adaptarea nonconformistă a regizorului Sorin Misirianțu, pentru piesa lui Henrik Ibsen, a adus ropote de aplauze pe tot parcursul evenimentului. Peer Gynt ROCKSTAR, eveniment din cadrul proiectului ,,Platforma Culturală TiMAF” a prezentat …

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
0

About deCluj.ro

deCluj.ro
contact@deCluj.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Esti roBot? Introdu raspunsul la intrebare Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.