Italian acuzat că ar fi înşelat 200 persoane prin postarea unui anunţ de angajare la hoteluri din Italia

bani-portofelPoliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj continuă urmărirea penală împotriva unui cetăţean italian care ar fi înşelat 200 persoane prin postarea pe internet a unui anunţ de angajare personal la mai multe hoteluri din Italia.

Joi, 25 februarie, în urma activităţilor de cercetare penală efectuate şi a probatoriului administrat, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Biroul de Investigaţii Criminale, au propus continuarea urmăririi penale împotriva unui cetăţean italian, cu reşedinţa în Italia, pentru săvîrşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată (74 acte materiale), faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

Acesta, prin postarea pe internet a unui anunţ de angajare personal la mai multe hoteluri din Italia, a indus în eroare 200 persoane vătămate. Prezentându-le ca adevărat, faptul mincinos că le va obţine contracte de muncă în perioada sezonului turistic, le-a solicitat să depună copii după actele de identitate, adeverinţe medicale, diplome sau adeverinţe de studii şi după caz sume cuprinse între 50-100 euro sau între 215-700 lei. Prejudiciul creat este de 2.520 euro şi 7.050 lei.

Pe numele cetăţeanului italian există emis de autorităţile italiene un mandat de arestare european.

Articole similare

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj continuă urmărirea penală împotriva unui cetăţean italian care ar fi înşelat 200 persoane prin postarea pe internet a unui anunţ de angajare personal la mai multe hoteluri din Italia. Joi, 25 februarie, în urma activităţilor de cercetare penală efectuate şi a probatoriului administrat, poliţişti din cadrul Poliţiei …

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
0

About deCluj.ro

deCluj.ro
contact@deCluj.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Esti roBot? Introdu raspunsul la intrebare Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.