Material lemnos în valoare de aproximativ 4.800 de lei, confiscat de polițiști în urma unui control în trafic

lemne-confiscatePentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul silvic, poliţiştii desfăşoară zilnic activităţi pe raza judeţului.

Vineri, 29 iulie, poliţiştii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au acţionat pe raza de competență pentru combaterea transporturilor ilicite de material lemnos, precum şi a abaterilor rutiere.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au fost nevoiți să aplice 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.500 lei, cele mai multe la regimul rutier. Ca măsură complementară, au fost reținute 2 certificate de înmatriculare și un permis de conducere.

În acest context, în jurul orei 20.00, pe DJ 108C, în afara localității Doda Pilii,  polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară cu care se transporta material lemnos.

Conducătorul auto, un bărbat, de 42 de ani, din comuna Mărgău, județul Cluj, a prezentat avizul de însoțire primar și s-a constatat că lemnul rotund de esență rășinoasă transportat nu corespundea cu ceea ce era consemnat în documentul justificativ, respectiv că se transportă 46 bușteni cu un volum de 11,19 mc.

Polițiștii au dispus reinventarierea materialului lemnos, cu sprijinul personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Beliș, ocazie cu care s-a constatat că autoutilitara transporta 63 de bușteni cu lungimi între 4-6 m., cu un volum de aproximativ 16,08 mc.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos, în valoare de aproximativ 4.800 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării.

De asemenea, a fost identificat administratorul societății comerciale care a încărcat materialul lemnos și s-a dispus sancționarea contravențională a persoanei juridice cu amendă în cuantum de 5.000 lei, conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, întrucât a expediat un volum de 4,89 m.c. mai mult material lemnos decât cel ce era consemnat efectiv în avizul de însoțire emis.

Articole similare

Pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul silvic, poliţiştii desfăşoară zilnic activităţi pe raza judeţului. Vineri, 29 iulie, poliţiştii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au acţionat pe raza de competență pentru combaterea transporturilor ilicite de material lemnos, precum şi a abaterilor rutiere. Pentru abaterile constatate, polițiștii au fost nevoiți să aplice 11 sancțiuni contravenționale …

Review Overview

User Rating: 4.85 ( 1 votes)
0

About deCluj.ro

deCluj.ro
contact@deCluj.ro