Material lemnos în valoare de peste 15.000 de lei, confiscat ieri de polițiști

lemne-confiscateIeri, au fost depistate de către polițiști șapte transporturi ilicite, fiind confiscat material lemnos în valoare de peste 15.000 de lei.

La data de 27 ianuarie, polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Măguri-Răcătău  au acționat pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos.

Astfel, în intervalul orar 14:00-20:00, au fost identificate, pe raza comunei Măguri-Răcătău, 2 autocamioane și 2 autoutilitare cu care se transportau peste 24 de metri cubi de material lemnos fără a fi îndeplinite prevederile legale.

Cei patru conducători auto, din localitățile Someșu Rece și Luna de Sus, nu dețineau documente legale de însoțire.

În urma celor constatate, cei în cauză au fost sancționați contravențional cu amenzi în cuantum de 8.000 de lei,  conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

De asemenea, materialul lemnos (20,25 metri cubi de cherestea  rășinoase și 4 metri cubi de lemn de foc), în valoare de circa 15.000 de lei, au fost ridicați și predați în custodie ocolului silvic.

***

În jurul orei 12:00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Comunal Mintiu Gherlii au depistat în trafic, pe D.J. 172 F, pe raza  localității Mintiu Gherlii, un bărbat care transporta material lemnos fără îndeplinirea prevederilor legale.

Bărbatul de 55 de ani, din județul Mureș, transporta cu o autoutilitară cherestea în valoare de circa 200 de lei, pentru care nu avea aviz de însoțire.

Acesta a fost sancționat contravențional, iar lemnul a fost ridicat în vederea confiscării.

***

În jurul orei 14:30, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla – Postul de Poliție Comunal Fizeșu-Gherlii – au identificat doi bărbați din Fizeșu-Gherlii care transportau cu două atelaje cu tracțiune animală circa 1,4 metri cubi de material lemnos fără aviz de însoțire.

Materialul lemnos a fost confiscat, bărbații fiind sancționați contravențional.

Articole similare

  • 76
    Ieri, în urma acțiunilor derulate, a fost identificat material lemnos abandonat, precum și transporturi ilicite de lemn. Miercuri, 20 ianuarie, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Comunal Fizeșu-Gherlii, împreună cu pădurar din cadrul Ocolului Silvic Gherla, au desfășurat activități de control a circulației materialului lemnos pe raza comunei Fizeșu-Gherlii. Astfel,…
    Tags: de, lemnos, material, ilicit, lemn, transport, confiscat

Ieri, au fost depistate de către polițiști șapte transporturi ilicite, fiind confiscat material lemnos în valoare de peste 15.000 de lei. La data de 27 ianuarie, polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Măguri-Răcătău  au acționat pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos. Astfel, în intervalul orar 14:00-20:00, au fost identificate, pe raza comunei Măguri-Răcătău, …

Review Overview

User Rating: Be the first one !
0

About deCluj.ro

deCluj.ro
contact@deCluj.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Esti roBot? Introdu raspunsul la intrebare Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.