Noul agrement tehnic pentru materialul Duraskin de la Arena Națională, avizat astăzi de CTPC

Arena Nationala Bucuresti - National ArenaComisia tehnică din cadrul Consiliului Tehnic Permanent pentru Construcţii (CTPC) întrunită astăzi, 14 martie 2016, a avizat favorabil noul agrement tehnic pentru membrana arhitecturală pentru copertina tip Duraskin.

Avizul a fost acordat conform documentaţiei elaborate şi depuse de ICECON SA, care încadrează materialul în clasa Bs2d0 privind reacţia la foc, clasă ce prezintă siguranţă superioară la incendii. Prin acest agrement tehnic, însoţit de avizul tehnic, materialul va putea circula ca produs de construcţii şi va putea fi utilizat în lucrări de construcţii.

“În principiu, odată cu emiterea acestui aviz, se încheie și rolul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, din punct de vedere tehnic, în soluționarea situației pentru Arena Națională. Ministerul nu este implicat mai departe, în cererea și eliberarea avizului de securitate la incendiu. Desigur, vom continua să sprijinim Primăria Capitalei și orice autoritate publică locală în rezolvarea diverselor probleme pe care le întâmpină” a declarat secretarul de stat Cezar Soare, presedinte CTPC.

Agrementul tehnic este necesar obținerii autorizației de securitate la incendiu pentru obiectivul respectiv; agrementul este emis de un laborator atestat, este analizat într-o comisie tehnică și este avizat de Consiliul Tehnic Permanent pentru Construcţii (CTPC);

Noul agrement a fost solicitat în data de 4 martie 2016, în baza rezultatelor obţinute de producătorul materialului la un laborator din Italia.

Anterior, în luna februarie, ICECON a solicitat, iar CTPC a emis, în baza documentaţiei depuse la acea dată, avizul tehnic pentru agrementul nr. 016-03/484-2016 pentru membrana arhitecturală pentru copertine tip Duraskin clasa C.

sursa foto: Wikipedia

Comisia tehnică din cadrul Consiliului Tehnic Permanent pentru Construcţii (CTPC) întrunită astăzi, 14 martie 2016, a avizat favorabil noul agrement tehnic pentru membrana arhitecturală pentru copertina tip Duraskin. Avizul a fost acordat conform documentaţiei elaborate şi depuse de ICECON SA, care încadrează materialul în clasa Bs2d0 privind reacţia la foc, clasă ce prezintă siguranţă superioară …

Review Overview

User Rating: 4.75 ( 1 votes)
0

About deCluj.ro

deCluj.ro
contact@deCluj.ro