Noutăţi pentru clujeni la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”

biblioteca-judeteana-octavian-gogaBiblioteca Judeţeană „Octavian Goga” vă aşteaptă cu servicii noi la început de an, oferite cu sprijinul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Astfel, la secţia American Corner din cadrul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” copiii sunt aşteptaţi la „Colţul copiilor – Children’s corner” cu cărţi şi documente audio video pentru diferite categorii de vârstă şi cunoştinţe de limba engleză, inclusiv o colecţie deosebită de comicsuri, locuri de studiu, mobilier dedicat, calculatoare conectate la internet, internet wireless. De asemenea, aici sunt organizate activităţi pentru dezvoltarea abilităţilor lor artistice, de învăţare a limbii engleze, de conversaţie şi socializare, dintre care menţionăm: atelier de grafică săptămânal, „Reading Club”, club de lectură pentru începători, prezentări pe teme diverse, istorie, artă, educaţie, mediu, evenimente dedicate unor sărbători ca: Ziua Pământului, Ziua Drepturilor Omului, Halloween etc., concursuri cu premii, vizionări de filme, ateliere de lucru, concursul de lectură „Bătălia Cărţilor” – secţiunea de limbă engleză, categoria copii.

Începând cu data de 20 ianuarie 2016, în fiecare miercuri, de la ora 17.00, la „Colţul copiilor – Children’s corner” va avea loc „Storytelling hour”, activitate în cadrul căreia vor fi citite şi traduse poveşti pentru cei mici.

Un alt serviciu nou furnizat de Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” la început de an este dedicat persoanelor cu deficienţe de vedere. Acestea au la dispoziţie, în Sala de referinţe şi presă din sediul central al bibliotecii, mijloace tehnice ultramoderne pentru redarea audio şi mărirea textului dintr-un document scris sau electronic, accesibil pe computer. Dispozitivele permit atât citirea documentelor din colecţiile bibliotecii, cât şi a celor aflate on-line. În plus, colecţia existentă de documente s-a îmbogăţit cu aproape 100 de titluri de carte audio.  

Articole similare

  • 46
    Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj vă invită sâmbătă, 27 septembrie 2014, între orele 18.00 şi 24.00, la o nouă ediţie a NOCTURNEI BIBLIOTECILOR. Programul “Nocturnei Bibliotecilor” cuprinde următoarele activităţi: -Secţia pentru copii propune celor mici de la ora 18.00 spectacolul „Hocus Pocus”, susţinut de actori ai Teatrului de Păpuşi „Puck”…
    Tags: de, la, şi, pentru, cu, cluj, biblioteca, octavian, goga, judeteana

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” vă aşteaptă cu servicii noi la început de an, oferite cu sprijinul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti. Astfel, la secţia American Corner din cadrul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” copiii sunt aşteptaţi la „Colţul copiilor – Children’s corner” cu cărţi şi documente audio video pentru diferite categorii de …

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
0

About deCluj.ro

deCluj.ro
contact@deCluj.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Esti roBot? Introdu raspunsul la intrebare Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.