Piața Unirii: Etapa a 2-a a planului de modernizare

plan modernizare-uniriiLatura vestica, pietonalizata in lungime de 196 m, va fi dedicata ofertelor comerciale si gastronomiei fiind conceputa in terase deoarece exista o diferenta de inaltime intre carosabil si trotuar de aproximativ 1,00 m. Accesul va fi limitat cu stalpisori retractabili.

Latura nordica in lungime de 183 ml este rezervata traficului auto. in aceasta etapa se pastreaza parcajul public. Punctele de intrare/iesire vor fi deplasate fata de pozitia actuala. Pe ambele sensuri de mers, benzile transportului in comun, vor fi dedicate si vor permite si circulatia biciclistilor.

Latura estica, in lungime de 216 ml, va fi reconfigurata astfel:

  • pana la intersectia cu str Iuliu Maniu vor ramane 3 benzi curente de circulatie si se amplaseaza o statie de taximetre de 12 locuri
  • de la str I Maniu pana la intersectie cu  Regele Ferdinand vor fi 4 benzi de stocaj (2 spre str. Memorandumului si 2 spre Bd-ul Regele Ferdinand)
  • aliniamentul de arbori va fi amplasat la o distanta mai mare de fatada cladirilor fiind o delimitare a standului de taxi fata de pista de biciclisti cu dublu sens si aliniamentul stalpilor de iluminat pietonal.

Lungimea pistei este de aproximativ 160 ml, fiind o continuare a pistei de biciclete din Bd-ul Eroilor spre str. Memorandumului si 2 Bd-ul. 1 Decembrie 1989.

Latura sudica a pietei in lungime de130 ml se continua din Bd-ul Eroilor cu amenajarea pavajului, iluminatului si a mobilierului urban. Pana la pietonalizarea din etapa 3, se pastreaza cele 4 benzi de circulatie.

Trotuarele vor fi amenajate cu borduri si placi din piatra naturala, pentru asigurarea continuitatii spatiului venit dinspre str. Memorandumului si Bd-ulEroilor.

Fondul vegetal, partial afectat de boli si cel aflat in declin fiziologic, pentru a nu fi afectate cablurile aeriene, va fi inlocuit cu altul nou din specia tei, rezistenta la conditiile mediului urban cu inaltimea de aprox. 7 metri.

Mobilierul urban va fi amplasat astfel:

– 2 chioscuri multifunctionale similare cu cele de pe Bd-ul Eroilor pe latura vestica

– un panou de afisaj pentru evenimente in dreptul Muzeului de Arta

– 4 cismele de apa potabila, cate 2 pe laturile de est si de vest

– rastele de biciclete, banci stradale pentru odihna, casuri de gunoi, borne metalice.

Iluminatul ambiental, arhitectural si public va fi modernizat cu surse LED cu componente de comunicatie wireless si componente electronice ce permit programarea acestora pentru functionarea la nivele diferite de putere pe paliere orare, pentru siguranta si confortul cetatenilor pe timp de noapte,

limitarea impactului asupra mediului prin reducerea consumului de CO2, reducerea fluxului luminos in cazul traficului redus si pentru limitarea poluarii luminoase prin dirijarea luminii doar spre locul necesar si dorit (fatade, statui, biserica, fantani, etc).

Retele de apa si canalizare vor prelua apele pluviale si le vor evacua in reteaua de canalizare centralizata subteran. Pe latura Vest vor exista 2 rigole in lungime fiecare de 173 ml.

 Valoarea investitiei fara TVA : 7.943.756,83 lei.

Beneficiar : Consiliul Local al mun. CLUJ-NAPOCA

Executant : SC ARL SA – Contract nr. 48369/05 02 2016,

Proiectant : SC PLANWERK SRL

Consultanta : SC AQUASERV SRL

Obiectivul de investitie este cuprins in lista de investitii a Consiliului Local Cluj-Napoca, avand ca sursa de finantare fondurile de la bugetul local. Documentatia tehnico-economica initiala a fost aprobata de catre Consiliu Local prin HCL nr.621/29 aug 2006.

Articole similare

  • 61
    Primăria Cluj-Napoca promite ca lucrarile de modernizare din Piata Garii vor fi finalizate pana in 30 iunie. Odata cu finalizarea acestor lucrari, intreaga circulatie din zona Pietei Garii va fi restructurata. ”Vor fi standuri de taxi in fata garii, dar si parcari oblice pentru clujenii care vor veni la gara. Cei…
    Tags: de, si, napoca, cluj, primaria, modernizare, piata

Latura vestica, pietonalizata in lungime de 196 m, va fi dedicata ofertelor comerciale si gastronomiei fiind conceputa in terase deoarece exista o diferenta de inaltime intre carosabil si trotuar de aproximativ 1,00 m. Accesul va fi limitat cu stalpisori retractabili. Latura nordica in lungime de 183 ml este rezervata traficului auto. in aceasta etapa se …

Review Overview

User Rating: 4.8 ( 1 votes)
0

About deCluj.ro

deCluj.ro
contact@deCluj.ro