Polițiștii clujeni au confiscat 6mc de lemne și autoutilitara utilizată în transportul acestora

La data de 19 decembrie, polițiști din cadrul Secției 8 Politie Rurală Huedin, au acţionat pe raza localităților Călățele și Sâncraiu pentru combaterea transporturilor ilicite de material lemnos, precum şi a abaterilor rutiere. În acest context, pe raza localității Sâncraiu au oprit pentru control o autoutilitară cu care se transporta material lemnos.

Conducătorul auto, un bărbat, 60 ani, din comuna Negreni, județul Cluj, nu a putut să prezinte documente justificative aferente celor aproximativ 6,2 metri cubi lemn de foc (carpen) transportat, cantitate care nu au fost introdusă în aplicația informatică prevazută de normele referitoare la proveniența, circulația și comercializarea materialelor lemnoase, în vederea obținerii codului unic.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010 modif., privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos, în valoare de aproximativ 1.000 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării și predat ocolului Silvic Huedin.

Polițiștii au dispus măsura confiscării autoutilitarei folosită pentru transportul materialului lemnos.

Poliţiştii clujeni continuă acțiunile de prevenire a faptelor care aduc atingere fondului forestier. Totodată, continuă verificarea vehiculelor semnalate ca transportând lemn prin intermediul „Radarului pădurii”.

Articole similare

  • 76
    Ieri, în urma acțiunilor derulate, a fost identificat material lemnos abandonat, precum și transporturi ilicite de lemn. Miercuri, 20 ianuarie, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Comunal Fizeșu-Gherlii, împreună cu pădurar din cadrul Ocolului Silvic Gherla, au desfășurat activități de control a circulației materialului lemnos pe raza comunei Fizeșu-Gherlii. Astfel,…
    Tags: de, lemnos, și, fost, material, au, pe, din, ilicit, lemn

La data de 19 decembrie, polițiști din cadrul Secției 8 Politie Rurală Huedin, au acţionat pe raza localităților Călățele și Sâncraiu pentru combaterea transporturilor ilicite de material lemnos, precum şi a abaterilor rutiere. În acest context, pe raza localității Sâncraiu au oprit pentru control o autoutilitară cu care se transporta material lemnos. Conducătorul auto, un …

Review Overview

User Rating: Be the first one !
0

About deCluj.ro

deCluj.ro
contact@deCluj.ro