Polițiștii derulează activităţi de informare şi prevenire în unităţile de învăţământ de pe raza municipiului Cluj-Napoca, în cadrul proiectului “PIETONI ÎN TRAFIC”

?????????????

?????????????

Poliţiştii clujeni desfăşoară activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi copii, în cadrul proiectului denumit ,,Pietoni în trafic”.

În perioada ianuarie – iunie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – Biroul Rutier şi Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – vor derula activităţi de informare şi prevenire în unităţile de învăţământ de pe raza municipiului Cluj-Napoca, în cadrul proiectului “PIETONI ÎN TRAFIC”.

Traversarea neregulamentară a drumului public de către pietoni şi neacordarea de prioritate pietonilor reprezintă cauze principale în producerea accidentelor de circulaţie.

Potrivit statisticilor, copiii sunt una dintre cele mai vulnerabile categorii de pietoni. Astfel, prin derularea acestui proiect se urmăreşte instruirea elevilor cu privire la importanţa respectării regulilor de circulaţie care li se adresează în calitate de pietoni. Totodată, vor fi abordate teme privind conduita preventivă în trafic pentru evitarea implicării acestora în evenimente de natură rutieră.

Acţiunile din acest proiect vor include sesiuni de informare, concursuri, vizite la sediul Poliţiei Rutiere, având ca scop creşterea gradului de informare şi reducerea riscului de victimizare şi implicare a copiilor în accidente rutiere.

Articole similare

  • 68
    La data de 13 octombrie, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au desfășurat  acțiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație pe raza municipiului Cluj-Napoca. Astfel, au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 6.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2005 privind circulația…
    Tags: de, ipj, cluj, trafic, prevenire, actiuni

Poliţiştii clujeni desfăşoară activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi copii, în cadrul proiectului denumit ,,Pietoni în trafic”. În perioada ianuarie – iunie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – Biroul Rutier şi Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – vor derula activităţi de informare şi prevenire în unităţile …

Review Overview

User Rating: 4.85 ( 1 votes)
0

About deCluj.ro

deCluj.ro
contact@deCluj.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Esti roBot? Introdu raspunsul la intrebare Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.