Polițiștii iau măsuri ferme în cazurile de violență în familie

violenta in familiePoliţiştii au reţinut, pentru 24 de ore, doi bărbaţi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, faptă prevăzută de Codul penal.

 În fapt, la data de 17 noiembrie, Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că o femeie, din Ciucea, a fost victima infracţiunii de violenţă în familie, asupra acesteia fiind exercitate, în repetate rânduri, acte de violenţă de către soţ. De asemenea, poliţiştii aveau informaţia conform căreia soţul femeii, plecat din judeţ, urmează să revină la domiciliu şi să pună în aplicare ameninţările cu acte de violenţă făcute anterior telefonic.

Drept urmare, poliţiştii s-au mobilizat şi instituit filtre la intrarea în judeţul Cluj, context în care bărbatul a fost identificat în trafic, pe raza localităţii Bucea.

Fiind oprit de către poliţişti, bărbatul a manifestat un comportament recalcitrant, motiv pentru care au fost solicitaţi poliţişti de acţiuni speciale.

Acesta a fost condus la sediul unităţii de poliţie, fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore. Ulterior, instanţa a dispus măsura internării medicale provizorie a bărbatului într-o unitate specializată de asistenţă medicală, până la însănătoşire sau ameliorarea situaţiei care înlătură starea de pericol.

Marți, 22 noiembrie, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că o femeie, din comuna Mărgău, a fost agresată de către soţul acesteia în urmă cu o zi.

În baza sesizării, poliţiştii au efectuat verificări şi l-au reţinut, pentru 24 de ore, pe bărbatul bănuit de comiterea agresiunii.

Ulterior, faţă de bărbat a fost dispusă măsura controlului judiciar de către reprezentanţii parchetului, fiind prevăzute mai multe obligaţii, printre care şi aceea de a nu se apropia de persoana vătămată la o distanţă mai mică de 200 de metri.

Articole similare

  • 61
    Poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti au dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de 4 bărbaţi, din Floreşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, faptă prevăzută de Codul penal. În fapt, la data de 21 noiembrie, în jurul orei 10:00, cei în cauză,…
    Tags: de, în, la, retinuti, violenta, bataie

Poliţiştii au reţinut, pentru 24 de ore, doi bărbaţi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, faptă prevăzută de Codul penal.  În fapt, la data de 17 noiembrie, Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că o femeie, din Ciucea, a fost victima infracţiunii de violenţă în familie, asupra acesteia fiind exercitate, în …

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
0

About deCluj.ro

deCluj.ro
contact@deCluj.ro