Premieră MONDIALĂ: Peer Gynt- ROCKSTAR pe scena Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca

Afis Peer Gynt-Rockstar (1)Platforma Culturală TiMAF aduce în premieră pe scena Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, Peer Gynt- ROCKSTAR, un spectacol în regia lui Sorin Misirianţu şi conducerea muzicală a Dalmei Kovács. Marea premieră va avea loc vineri, 12 februarie de la ora 1900 și se anunță a fi un eveniment cultural de elită.

Drama lui Henryk Ibsen, a fost reimaginată într-un spectacol muzical inedit, în care actori ai Teatrului Național Cluj colaborează cu muzicieni de la Conservator, în ceea ce se vrea o producție originală pe muzica clasică a lui Edvard Grieg, combinată cu muzică Pop-Rock, compusă special pentru acest spectacol.

Peer Gynt-ROCKSTAR este un spectacol muzical interactiv, modern, în care un regizor (în cazul de față chiar regizorul însuși) organizează un casting pentru un musical, pe textul uneia dintre cele mai valoroase lucrări ale lui Henrik Ibsen. Regizorul își alege echipa și pornește la drum cu ea, povestindu-i pas cu pas, povestea flamboaiantă a eroului norvegian Peer Gynt.

Bazat pe empty space, ecleraj modern și simplitate, Peer Gynt-ROCKSTAR este o viziune regizorală modernă și complexă, care îmbină elementele de muzică cu cele de teatru și dans.

Sorin Misirianțu, licențiat în regie și actorie, este unul dintre cei mai renumiți actori, regizori și scenariști clujeni. Angajat al Teatrului Naţional din Cluj-Napoca din anul 1995, a lucrat în televiziune, la PRO TV Cluj, la CD Radio și este manager al Teatrului de Club Diesel, teatru independent. Printre cele mai cunoscute proiecte ale sale sunt: „Norway.Today”, „Ca la nebuni”, „Tony & Dora”, „Când diavolul îşi dă cu ojă roşie pe copite”, „Sex, Drugs and Rock’n’Roll”, și multe altele.

Dirijoare a Orchestrei Clasice Agille, Dalma Kovács, este nominalizată pentru titlul de „Dirijorul Anului”. A dirijat concertul simfonic de la Electric Castle în colaborare cu Notes and Ties, a realizat spectacole educative în colaborare cu Opera Națională din Cluj-Napoca, concertul de inaugurare a Scenei Verzi în colaborare cu Primăria Cluj-Napoca, concerte simfonice și premiera națională a musicalului Les Miserables în colaborare cu Muza Events.

Articole similare

  • 32
    AMM creatives Design cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca derulează prima ediție a Concertului caritabil de Crãciun intitulat  – „Seara specială de Colinde Româneşti la Cluj” care  va avea loc în data de 22 decembrie 2014, începând cu orele 19.00, la Casa Universitarilor din Cluj-Napoca (Strada Emanuel de Martonne, Nr. 1 - Colt cu Kogalniceanu) Pentru că este…
    Tags: de, cu, la, cluj, teatrul, national, din

Platforma Culturală TiMAF aduce în premieră pe scena Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, Peer Gynt- ROCKSTAR, un spectacol în regia lui Sorin Misirianţu şi conducerea muzicală a Dalmei Kovács. Marea premieră va avea loc vineri, 12 februarie de la ora 1900 și se anunță a fi un eveniment cultural de elită. Drama lui Henryk Ibsen, a …

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
0

About deCluj.ro

deCluj.ro
contact@deCluj.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Esti roBot? Introdu raspunsul la intrebare Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.