Primăria promite finalizarea până în 30 iunie a lucrărilor din Piața Gării

piata garii1Primăria Cluj-Napoca promite ca lucrarile de modernizare din Piata Garii vor fi finalizate pana in 30 iunie. Odata cu finalizarea acestor lucrari, intreaga circulatie din zona Pietei Garii va fi restructurata.

”Vor fi standuri de taxi in fata garii, dar si parcari oblice pentru clujenii care vor veni la gara. Cei care vor veni de pe strada Horea si doresc sa vina in fata garii vor putea intra pe banda care ii va duce la intrare. In ceea ce priveste circulatia rutiera, vreau sa ii informez pe toti cei care vin din zona Baciu, Zalau si care pana acum erau obisnuiti sa treaca prin fata garii pentru a merge pe Oasului si Bd. Muncii ca de acum inainte va fi presemnalizare de la podul Locomotivei, sa o ia prin spatele garii, pe strada Fabricii de Chibrituri. Astfel, vor evita sa mai treaca prin centru. De asemenea, in comisia de circulatie vom analiza posibilitatea efectuarii virajului la stanga de pe strada I.L. Caragiale inspre gara”, a explicat primarul Emil Boc.

Conform proiectului european, in Piata Garii au fost plantati arbori si au fost montate banci.

De asemenea, pana la finalul proiectului vor fi unificate si pasajele subterane.

”Dupa 30 iunie, direct de pe strada Horea, intrand in pasaj vei putea ajunge la gara, mergand in pasaj vei putea merge direct sa iei trenul sau vei putea merge dincolo de calea ferata, la Dedeman, fara sa mai fi nevoit sa iesi la suprafata. Cei care vor iesi din gara pentru a merge la mijloacele de transport in comun vor avea o trecere de pietoni”, a mai explicat Emil Boc.

La intrarea in pasaje vor fi asigurate rampe pentru bagaje, pentru biciclete, iar in etapa urmatoare vor fi montate lifturi pentru persoanele cu dizabilitati.

Articole similare

  • 61
    Latura vestica, pietonalizata in lungime de 196 m, va fi dedicata ofertelor comerciale si gastronomiei fiind conceputa in terase deoarece exista o diferenta de inaltime intre carosabil si trotuar de aproximativ 1,00 m. Accesul va fi limitat cu stalpisori retractabili. Latura nordica in lungime de 183 ml este rezervata traficului…
    Tags: de, si, napoca, cluj, primaria, piata, modernizare

Primăria Cluj-Napoca promite ca lucrarile de modernizare din Piata Garii vor fi finalizate pana in 30 iunie. Odata cu finalizarea acestor lucrari, intreaga circulatie din zona Pietei Garii va fi restructurata. ”Vor fi standuri de taxi in fata garii, dar si parcari oblice pentru clujenii care vor veni la gara. Cei care vor veni de pe …

Review Overview

User Rating: 4.85 ( 1 votes)
0

About deCluj.ro

deCluj.ro
contact@deCluj.ro