Tineri identificați și reținuți pentru tâlhărie

La data de 3 februarie, polițiști din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, cu sprijinul unui cetățean, au identificat și reținut pentru 24 ore, trei tineri cercetați pentru săvârșirea infracţiunii de „tâlhărie calificată”. Ulterior reținerii, față de tineri a fost dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile.

În fapt, la data de 1 februarie, în jurul orei 05:00, un bărbat de 64 ani din municipiul Cluj-Napoca a sesizat Poliția prin apelul de urgență 112 despre faptul că, în timp ce se afla pe str. Vasile Goldiș din municipiul Cluj-Napoca, ar fi fost agresat de trei tineri care i-au sustras o sumă de bani și un telefon mobil.

Polițiștii au intervenit imediat, iar victima le-a relatat că unul dintre agresori l-a ajuns din spate, i-a pulverizat în ochi o substanță iritantă, după care l-a trântit la pământ și l-a imobilizat pentru a nu cere ajutor. Ceilalți doi agresori au căutat bunuri de valoare pe care victima le avea asupra sa și i-au sustras telefonul mobil și portofelul.

Atacul agresorilor a fost înregistrat de o cameră de supraveghere din zonă, filmul fiind postat și distribuit pe rețelele de socializare și în mass-media.

În 3 februarie a.c., în jurul orei 21.00, cu sprijinul unui cetățean și în urma cooperării cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca și polițiști locali din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, au fost identificați și prinși cei trei agresori.

În urma probatoriului administrat s-a propus continuarea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de „tâlharie calificată”, iar față de cei trei tineri de 16 ani, din municipiul Gherla, respectiv unul din municipiul Cluj-Napoca, a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore.

În 4 februarie instanța a dispus  arestarea preventivă a tinerilor pentru 30 de zile.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Articole similare

La data de 3 februarie, polițiști din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, cu sprijinul unui cetățean, au identificat și reținut pentru 24 ore, trei tineri cercetați pentru săvârșirea infracţiunii de „tâlhărie calificată”. Ulterior reținerii, față de tineri a fost dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile. În fapt, la data de 1 februarie, în jurul orei 05:00, …

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
0

About deCluj.ro

deCluj.ro
contact@deCluj.ro